ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΚΙΣΣΑΣ στο {TS}-Κραυγή απόγνωσης για καραντίνα-τεστ: «Τα μωρά ρωτάνε που είναι ο παπάς – Βρίσκουμε πόρτες κλειστές»

ΚΙΣΣΑΣ στο {TS}-Κραυγή απόγνωσης για καραντίνα-τεστ: «Τα μωρά ρωτάνε που είναι ο παπάς – Βρίσκουμε πόρτες κλειστές»

Ο Κύπριος τερματοφύλακας και εκ των αρχηγών της Νέας Σαλαμίνας, Τάσος Κίσσας μίλησε στο ThemaSports και εξέφρασε το παράπονο των παικτών της βαρωσιώτικης ομάδας προς του Υπουργείο Υγείας.

Όπως υποστηρίζει ο 32χρονος πορτιέρο στις δηλώσεις, εκπροσωπώντας όλους τους παίκτες της Νέας Σαλαμίνας, παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στην διαδικασία των τεστ και ως εκ τούτου αφού πέρασαν οι 14 μέρες καραντίνας δεν μπορούν να επιστρέψουν στις οικογένειες τους. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του τερματοφύλακα των ερυθρολεύκων από το Σάββατο, 3 Οκτωβρίου που έγιναν τα τεστ ακόμη δεν τους έχουν κοινοποιηθεί τα αποτελέσματα, κάτι το οποίο έπρεπε να γίνει την Κυριακή και την Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου (σήμερα δηλαδή) έπρεπε να περνούσαν από δεύτερο τεστ για να μπορούν όσοι παρουσιάσουν δύο αρνητικά τεστ να επιστρέψουν στις οικογένειες τους.

Όυσιαστικά ο έμπειρος πορτιέρο της Νέας Σαλαμίνας απευθύνει έκκληση προς του Υπουργείο είτε να επισπεύσει τις διαδικασίες για δύο λόγους: Πρώτον για να μπορούν να επιστρέψουν στις οικογένειες, αφού όπως μας είπε χαρακτηριστικά τα παιδιά ρωτάνε που είναι ο μπαμπάς τους μετά από τόσες μέρες. Και δεύτερον για να επιστρέψουν όσο το δυνατό πιο σύντομα στις προπονήσεις και να καλύψουν το χαμένο έδαφος.

Αναλυτικά όσα μας είπε – Δηλώσεις στον Ανδρέα Χρίστου:

Η αρχική του τοποθέτηση για τα τεστ που έγιναν το περασμένο Σάββατο: «Το θέμα μας είναι τα τεστ. Εμείς έχουμε έρθει στο κέντρο το οποίο έχει υποδείξει η κυβέρνηση και κάναμε το περασμένο Σάββατο το πρωί (3/10) τα τεστ. Η ενημέρωση που μας δόθηκε από τους λειτουργούς του Υπουργείου Υγείας ήταν πως μέχρι Κυριακή μεσημέρι ή απόγευμα θα είχαμε τα αποτελέσματα και την Δευτέρα θα κάναμε τα δεύτερα τεστ για να μπορούμε όσοι είμαστε αρνητικοί να πάμε σπίτι ματς. Από όλα αυτά δεν έχει γίνει τίποτε ακόμη. Δεν πήραμε καμία ενημέρωση ούτε εμείς ούτε η ομάδα».

Επικοινωνήσατε με το Υπουργείο Υγείας; «Η απάντηση που πήραμε είναι ότι όντως βλέπουν πως έχουμε κάνει το τεστ όμως δεν ξέρουν ακόμη τα αποτελέσματα. Αυτή την στιγμή είναι Δευτέρα και έχουν ήδη περάσει δύο μέρες και ακόμη δεν έχουμε τα αποτελέσματα του Σαββάτου. Η διοίκηση παλεύει και αυτή για να βρεθεί μια λύση όμως βρίσκει κλειστές πόρτες»

Και στη συνέχεια πρόσθεσε για τα όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες: «Πέρα από αυτό υπήρξε η δυνατότητα να έρθει εδώ στο κέντρο που βρισκόμαστε ιδιωτικό χημείο όμως δεν τους το επιτρέψαν ούτε εμείς, ούτε ο Εθνικός για να μην σπάσουμε το πρωτόκολλο. Το Υπουργείο όμως δεν επικοινώνησε ακόμη μαζί μας, δεν φανερώθηκαν».

Πως είναι η κατάσταση στο κέντρο μετά από 15 μέρες; «Είμαστε εδώ 12-13 άτομα και άλλα 4-5 που είναι στο σπίτι τους σε καραντίνα και δεν γνωρίζουμε τα αποτελέσματα. Δεν μας βοήθησε η κυβέρνηση και το υπουργείο με την διαδικασία. Βρίσκουμε πόρτες κλειστές. Μπαίνει και το ανθρωπιστικό κομμάτι στη μέση, κάποιοι από εμάς είμαστε οικογενειάρχες, τα παιδιά ρωτούν που είναι ο παπάς;»

Με την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί τώρα τι ακριβώς ζητάτε; «Ζητούμε από την ΚΟΠ ή όποιοδήποτε άλλο φορέα να μας βοηθήσουν για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στη ζωή μας, στις οικογένειες μας και στις προπονήσεις. Το παράπονο μας είναι ότι την περασμένη εβδομάδα μπήκε μπροστά το αγωνιστικό κομμάτι ως πιο σημαντικό και αναγκαστήκαμε να παίξουμε ένα παιχνίδι με την δεύτερη ομάδα ουσιαστικά. Τώρα απαιτούμε εμείς με την σειρά μας να μας βοηθήσουν να γίνουν τα τεστ και να πάμε στα σπίτια μας».

«Είμαστε μέσα σε ένα δωμάτιο εδώ και 15-16 μέρες, έχουμε χάσει και τον λογαριασμό. Πέρα από την ατομική προπόνηση που κάνουμε δεν έχουμε άλλο τρόπο να διατηρηθούμε σε φόρμα. Όταν επιστρέψουμε και πάλι στις προπονήσεις δεν θα είναι εύκολο. Μας θυμίζει την εποχή της καραντίνας και της διακοπής. Πρέπει να αντιληφθούν όλοι τι περνούμε. Είναι και οι παίκτες του Εθνικού στον πιο πάνω όροφο, δηλαδή περίπου 30 παίκτες είμαστε κλεισμένοι σε ένα χώρο εδώ και 16 περίπου μέρες μακριά από τις προπονήσεις και μακριά από τους δικούς μας. Ας δοθεί η άδεια τουλάχιστον σε ένα ιδιωτικό χημείο να έρθει να μας κάνει τα τεστ αφού η κυβέρνηση και το υπουργείο δεν μας απαντούν. Εάν δεν γίνουν τώρα τα τεστ θα χάσουμε ακόμη μια εβδομάδα προπονήσεων. Πως θα επιστρέψουμε εμείς σε κανονικούς ρυθμούς και στα κανονικά επίπεδα φυσικής κατάστασης; Ας μας απαντήσουν γιατί βρίσκουμε πόρτες κλειστές ή τουλάχιστον ας δώσουν άδεια σε ιδιωτικό χημείο να ολοκληρώσει την διαδικασία».

Επί της ουσίας δηλαδή όποιοι από εσάς παρουσιάσουν δύο αρνητικά τεστ θα μπορούν να επιστρέψουν στις οικογένειες τους: «Ναι, ακριβώς. Οι αρχές πρέπει να προνοούν για τέτοιες δύσκολες καταστάσεις και να μην τις κάνουν χειρότερες. Ως καταληκτικό σχόλιο εύχομαι αυτό που περνούμε εμείς, ο Εθνικός, ο ΑΣΙΛ, αλλά και η Ομόνοια σε μικρότερο βαθμό να είναι ένα ηλεκτροσόκ, μια αφύπνιση για όλους ούτως ώστε να έρθουν κοντά και να βοηθήσουν τις ομάδες για να μην έχουμε ξανά τέτοιες καταστάσεις. Αλλιώς εάν ξαναγίνει κάτι τέτοιο θα μιλούμε και πάλι για διακοπή».

The post ΚΙΣΣΑΣ στο {TS}-Κραυγή απόγνωσης για καραντίνα-τεστ: «Τα μωρά ρωτάνε που είναι ο παπάς – Βρίσκουμε πόρτες κλειστές» appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top